FINANCIËLE ZEKERHEID NA EEN OVERLIJDENDit zijn alledaagse dingen waar we druk mee bezig zijn. Op zulke momenten staan we niet stil bij een onderwerp dat minstens zo belangrijk is als het op financiële kwesties aankomt. Daarom stel ik aan jullie de volgende vraag: Kan jouw gezin in het huis blijven wonen mocht jij of jouw partner overlijden?

Een overlijden kan namelijk financiële stabiliteit wegnemen weg nemen voor de nabestaanden. In een periode van rouw zijn geldzorgen wel het laatste dat jouw gezin kan gebruiken. Als jij in dit geval de financiële problemen al voorziet, dan zou een overlijdensrisicoverzekering iets zijn om over na te denken.

WAT IS EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING?
Bij een overlijdensrisicoverzekering, ook wel ORV genoemd, krijgen de nabestaanden eenmalig een uitgekeerd als een persoon binnen de afgesproken looptijd komt te overlijden. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden het wegvallen van een inkomen opvangen. Dit geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de huur of hypotheek te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan al vanaf een paar euro per maand.