10 ACTIES WAARDOOR JIJ ONNODIG VEEL GELD WEGGOOIT!Geld weggooien? De titel van deze blog geeft je vast een naar gevoel. Want niemand gooit toch geld weg? Ik zie een regen van bankbiljetjes voor me die zo in het rioolputje in de straat dwarrelen. Ik bedoel het natuurlijk niet zó letterlijk, maar het is wel iets om over na te denken. Ongemerkt gooien we onnodig veel geld weg door ondoordachte acties.

Voordat we kunnen beginnen met sparen, is het handig om de zogenaamde geldlekken te repareren. Waar gaat jouw geld onnodig naar toe? Laten we dat eens voor de goede gang van zaken gaan checken. Dit zijn mogelijk 10 acties waar jij geld aan uit geeft, terwijl dit helemaal niet hoeft!

JE BETAALT TE VEEL VOOR JE TELEFOON
We willen altijd maar het nieuwste model telefoon, maar een mobiel die een paar jaar oud is, doet ook nog prima zijn dienst! Als jij je abonnement ‘mag verlengen’, krijg je vaak een nieuw toestel. Je oude toestel is slechts 2 jaar oud en kan best nog eens 2 jaar mee. Sluit vanaf dat moment je huidige abonnement en neem een sim only abonnement. Deze kost mij slechts €13,00 per maand! Deze heb ik via Simyo afgesloten, een betrouwbare en goedkope provider! Check hier alle info! Dat scheelt je op maandbasis een aantal tientjes tegenover jouw oude abonnement.

JE BRENGT MISKOPEN NIET TERUG
Heb je een shirt gekocht en past het niet goed? Laat het niet in de kast hangen en breng het meteen terug voordat de omruil termijn verlopen is. Het is zonde om geld te verliezen door onnodige acties als deze.

JE STAAT ROOD TERWIJL JE SPAARGELD HEBT
Dreig je rood te staan? Boek dan snel even iets over van je spaarrekening. Je moet namelijk meer rente betalen over rood staan, dan dat je spaarrente krijgt.

JE BRENGT BOEKEN NIET TERUG NAAR DE BIBLIOTHEEK
Breng boeken tijdig terug naar de bibliotheek om een boete te voorkomen.

JE VERSPILT ENERGIE IN HUIS
Lampen die vaak aan blijven staan, de deuren open. Een half uur lang douchen, noem het maar op! Dit zijn allemaal voorbeelden van energieverspilling. Tips om energie te besparen: Douche dagelijks 5 minuten, vervang je lampen voor spaarlampen en bak eens wat vaker in de airfryer in plaats van de oven.

JE HEBT ONNODIGE TIJDSCHRIFT ABONNEMENTEN
Wil je echt sparen? Zeg dan onnodige abonnementen op. Informatie in tijdschriften of de tvgids kun je ook online lezen. Koop een tijdschrift incidenteel als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

JE HEBT EEN FITNESS ABONNEMENT, MAAR JE GAAT NOOIT
Dit is het meest onnodige geldlek in mijn opinie. Je kunt beter de resterende periode naar de sportschool gaan, en daarna je abonnement stop zetten.

JE LAAT KORTINGSBONNEN, ACTIES EN CADEAUBONNEN LIGGEN
Heb je kortingsbonnen en cadeaubonnen? Verzilver ze voordat ze straks niet meer geldig zijn! Zo gooi je geld haast letterlijk weg door het afvoerputje.