Autosleutel reparatieHeeft je autosleutel reparatie nodig, omdat deze beschadigd is geraakt? Dan kan dit gemakkelijk opgelost worden. Maar het voorkomen van een reparatie is nog beter. Hieronder zullen we de meest voorkomende beschadigingen benoemen:

De drukknop op de autosleutel voor het openen en sluiten van de auto werkt niet meer. In dit geval is de schakelaar, ook wel de microschakelaar genoemd, of de drukknop zelf defect. De drukknop is dan niet meer te gebruiken waardoor de auto er niet meer op reageert.

De auto wilt niet meer starten, maar met de reservesleutel wel. Als de auto niet wilt starten met je hoofdsleutel dan is het mogelijk dat de spoel defect is. Wanneer deze namelijk niet meer bevestigt is op elektronica of beschadigd is dan start de auto niet meer. De spoel kan in dit geval de transponder niet meer aansturen en kan de auto dus niet starten.

De autosleutel werkt niet meer door waterschade. Het kan voorkomen dat je autosleutel in een regenbui hebt laten liggen, in een plas met water hebt laten vallen of per ongeluk hebt meegewassen in je broekzak. In dit geval wordt er gekeken welke onderdelen van de sleutel werken en welke te repareren vallen. Als dit niet het geval is moet je dus een nieuwe sleutel laten maken.

De behuizing van de autosleutel is defect. Wanneer de behuizing van een sleutel defect is, dan is dit simpel te repareren. Dit kan je zelf doen, maar er zijn ook modellen waarbij dit lastig is en dus beter uitbesteed kan worden.